Sezon grillowy w pełni! Pora na biesiadowanie w towarzystwie najbliższych i pałaszowanie przypieczonych przysmaków do woli. Kiedy okazji do spalenia dodatkowych kalorii jest znacznie więcej, warto sobie pofolgować. A grill w ogrodzie to najlepszy sposób na zaspokojenie swojego apetytu!
Pora na grill!
Grill grillowi nierówny, a sprzęt wybrać niełatwo. W szczególności, że sklepowe półki uginają się od sprzętu do pieczenia i przygotowywania mięs, ryb i warzyw. Do najpopularniejszych (i najtańszych) należą modele węglowe. Na kupujących czekają ponadto urządzenia gazowe i elektryczne (te odznaczają się większym bezpieczeństwem użytkowania i innym stylem przygotowywania potraw). Grill w ogrodzie warto dostosować do częstotliwości jego użytkowania i liczby użytkowników, którzy będą wspólnie biesiadować.
Montujemy grill w ogrodzie
Jeśli lubisz spędzać czas w gronie najbliższych, sięgnij po duży sprzęt – koniecznie taki, który posiada dodatkowe, wysuwane półki boczne i stopień tuż pod blatem do pieczenia. Dobry grill w ogrodzie powinien odznaczać się wysoką jakością materiałów. Bezpieczne surowce, odporność na wysoką temperaturę a nade wszystko – możliwość szybkiej konserwacji rusztu to podstawa. W szczególności jeśli nie masz dedykowanego miejsca na przechowywanie urządzenia, a grill będzie wystawiony na zewnątrz – wysoką temperaturę i niepogodę niezwykle często! Dla amatorów mięs rekomendujemy urządzenie z nakryciem. Doskonale sprawdzi się w tym przypadku produkt otwierany.